Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

SLUITEN ×
 • Interesse in een prairie tuin?

 • Tuin één met de omgeving
 • 100% Service en kwaliteit
 • Van design tot realisatie
 • Veel mogelijkheden
 • Wat is een prairie tuin?

  Een prairietuin is een redelijk nieuw fenomeen. De tuin bestaat uit een combinatie van planten en siergrassen in een wisselende samenstelling. Daarbij is het uitgangspunt dat er een evenwicht ontstaat tussen de verschillende plantsoorten. Het grote voordeel van een prairietuin is dat het zorgt voor een natuurlijk beeld dat ieder seizoen weer een andere uitstraling heeft. Daarnaast zorgt het natuurlijke evenwicht ervoor dat er nauwelijks onderhoud hoeft te worden gepleegd. Door de grote diversiteit aan planten, is de tuin een lustoord voor onder andere vlinders en bijen. Hiermee draagt uw tuin bij aan de biodiversiteit in uw woonomgeving. Onze tuinarchitecten zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van prairie tuinen.

  Manier van tuinaanleg

  De aanleg van een prairie tuin bestaat uit het aanplanten van planten en siergrassen op basis van het tuinontwerp. Verschillende soorten worden door elkaar heen aangeplant i.p.v. groepen van één soort. Door een mix van zomer- en winterplanten aan te planten, blijft de prairietuin het hele jaar mooi. Het voordeel van dit type tuin is dat het niet altijd om het hele perceel hoeft te gaan. Een prairietuin kan ook in een deel van uw tuin worden aangelegd. Het belangrijkste blijft dat verschillende plantsoorten door elkaar worden gebruikt. Onze vakspecialisten hebben veel ervaring in het aanleggen van prairietuinen en zorgen voor planten die elkaar in een natuurlijk evenwicht houden.

  Minimaal tuinonderhoud

  Een goed aangelegde prairietuin vereist nauwelijks tuinonderhoud omdat de plantensoorten elkaar in evenwicht houden. Wel kan er de eerste jaren nog wat onkruid ontstaan tussen de andere planten. Maar na verloop van tijd wordt de begroeiing zo dicht dat onkruid weinig kans meer krijgt. Het onderhoud wat nog overblijft, is jaarlijks te controleren of er balans is tussen de verschillende soorten. Om het hele jaar plezier van uw tuin te hebben kan er soms een plantsoort toegevoegd of juist verwijderd moeten worden.
   

  Neem contact met ons op

  Voor het ontwerpen, aanleggen of onderhouden van een mooie prairietuin bent u bij ons op het goede adres. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte bij ons op. Wij nemen graag met u de mogelijkheden van uw prairie tuin samen door.

  Meer info of een vrijblijvende offerte?

  Neem contact met ons op om uw tuinwensen met ons te bespreken. Wij helpen u graag met het ontwerpen, aanleggen of onderhouden van uw exclusieve tuin. Benieuwd naar de mogelijkheden?

  Ook interesse in een exclusieve tuin?

  Offerte aanvragen