Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

SLUITEN ×
 • Interesse in een bostuin?

 • Tuin één met de omgeving
 • 100% Service en kwaliteit
 • Van design tot realisatie
 • Veel mogelijkheden
 • Wat is een bostuin?

  Bij de naam bostuin wordt direct gedacht aan een tuin in een bosrijke omgeving. Vooral huizen die in het bos staan of worden gebouwd, beschikken vaak over een deel van het bos op hun grond. Prachtig. Maar een bostuin kan je ook nabootsen. Het is eigenlijk een tuin die is voorzien van veel struiken en bomen. Deze staan niet in strakke of symmetrische lijnen, maar juist verspreid door de hele tuin. Dus ook een tuin die niet in een bosrijke omgeving ligt, kan tot bostuin worden omgevormd. Natuurlijk geeft een perceel in het bos de echte sfeer van een bostuin.

   

  Bostuin aangelegd door Barten Exclusieve tuinen

  Bostuin buiten het bos

  Wilt u een bostuin, maar staat uw huis niet in het bos? Dan kunnen we toch dezelfde ervaring voor u creëren. Door de tuinaanleg te baseren op bomen en weelderige struiken, ontstaat er een soort mini-bos in uw tuin. Door strakke lijnen te vermijden krijgt de tuin een natuurlijke uitstraling. Dat is ook terug te zien in het tuinontwerp door onze gespecialiseerde tuinarchitecten. Dit doen wij door het toepassen van veel diversiteit in bomen en de beplanting en het creëren van schaduwplekken. Bovendien zorgen kronkelende paden tussen de bomen en struiken voor nog meer ‘bosgevoel’.

  Tuinonderhoud van uw bostuin

  Als u een natuurliefhebber bent, is een bostuin een mooie toevoeging aan uw leefomgeving. U waant zich in uw eigen tuin, met het gevoel midden in het bos te zijn. Bovendien zorgen de bomen en struiken voor privacy in uw tuin. Het tuinonderhoud is wel anders dan een reguliere siertuin. Het belangrijkste werk is het schoonhouden van de paden, snoeien en het bijhouden van de begroeiing langs de erfgrens. Voor een deel zorgt het bos vooral voor zichzelf. Dit is goed voor de biodiversiteit, maar het geeft uw bostuin ook een natuurlijkere uitstraling. Wij hebben jarenlange ervaring met tuinaanleg en tuinonderhoud van prachtige bostuinen.

  Meer over tuinonderhoud

  Neem contact met ons op

  Voor het ontwerpen, aanleggen of onderhouden van uw bostuin bent u bij ons aan het juiste adres. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte bij ons op. Wij nemen graag samen met u de mogelijkheden van uw bostuin door.

  Contact opnemen

  Meer info of een vrijblijvende offerte?

  Neem contact met ons op om uw tuinwensen met ons te bespreken. Wij helpen u graag met het ontwerpen, aanleggen of onderhouden van uw exclusieve tuin. Benieuwd naar de mogelijkheden?

  Ook interesse in een exclusieve tuin?

  Offerte aanvragen